Rotvajler vážně pokousal jedenáctiletého chlapce

13. listopad 2009

Jedenáctiletého chlapce v Palkovicích na Frýdeckomístecku napadl rotvajler ze sousedství. Vážně zraněný hoch je v nemocnici. Neštěstí teď vyšetřují policisté. Zatím vyslýchají svědky, včetně majitele psa. Skutek prověřují jako ublížení na zdraví, za které hrozí až dvouleté vězení.

Neštěstí se stalo ve čtvrtek kolem 14:00, když chlapec vešel přes bránu na pozemek k sousedům. V té chvíli na něj vyběhl rozzuřený rotvajler. Vrhl se přímo na něj, povalil na zem a začal hocha kousat do rukou.

"Pes chlapci překousl obě ruce. Na jedné ruce mu zlomil jednu kost, na druhé obě. Naštěstí si toho všiml syn majitele psa, který rotvajlera z chlapce odtrhl," řekl frýdeckomístecky policejní mluvčí Ivan Žurovec.

Chlapec byl s velmi vážným zraněním převezen do nemocnice, kde se podrobil tříhodinové operaci. Nyní leží na dětské jednotce intenzivní péče.

Policie začala vážné zranění chlapce vyšetřovat. "Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Za ten pachateli hrozí až dva roky vězení," uvedl Žurovec. Zatím policisté nikoho neobvinili.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu