Rozhledna na Kozmických ptačích loukách dostala jméno po zesnulém řediteli zoo

14. prosinec 2020

Na Kozmických ptačích loukách stojí od listopadu Pozorovatelna Petra Čolase, na počest letos zesnulého ředitele ostravské zoo. Informovala o tom dnes mluvčí zoo Šárka Nováková.

Kozmické ptačí louky jsou jedinečným projektem na ochranu české přírody, který Zoo Ostrava od roku 2019 podporuje díky programu Dvě koruny ze vstupu. Veřejně přístupná dřevěná vyhlídka, odkud lze na Kozmických loukách sledovat vzácné druhy živočichů či divoké koně, byla nově nazvána Pozorovatelnou Petra Čolase.

V blízkosti pozorovatelny nově stojí také velká informační tabule se vzpomínkou životní postoj Petra Čolase k divoké přírodě a potřebě ji chránit

„Jedná se o symbolické gesto na počest nedávno zesnulého ředitele ostravské zoologické zahrady, celoživotního ochránce přírody. Na rozvoj projektu Kozmických ptačích luk věnovala rodina Petra Čolase dar ve výši 300 tisíc korun zahrnující odměnu v rámci Ceny města Ostravy, která mu byla udělena in memoriam za jeho celoživotní přínos životnímu prostředí,“ uvedla Nováková.

Dlouholetý ředitel ostravské zoo koncem srpna podlehl rakovině. Petru Čolasovi bylo 55 let.

Kozmické ptačí louky
Spustit audio

Související