S ostravským areálem MiniUni není vše v pořádku

27. říjen 2005
Zprávy , Zprávy

Na hřiště v ostravském MiniUni nesmějí děti. Areál s několika replikami slavných evropských staveb koupilo před několika měsíci město. Teď ho spravuje společnost Ostravské výstavy. Právě ta upozornila, že původní vlastník jí zatím nepředal veškeré dokumenty a že tamní dětské hřiště neodpovídá bezpečnostním normám.

Ředitel společnosti Ostravské výstavy Karel Burda na jednání ostravského zastupitelstva nečekaně přišel s upozorněním, že s MiniUni není vše v pořádku. Zatím od tvůrce a původního majitele areálu Miroslava Rosypala nedostala jeho společnost ani potřebnou dokumentaci. Navíc hřiště pro děti neodpovídá bezpečnostním normám, a tak si na něm teď malí návštěvníci nesmějí hrát.

"Pan Rosypal možná jako soukromník si mohl dovolit to provozovat, my jako akciová společnost města si to nemůžeme dovolit provozovat, musíme to dát do pořádku," říká Karel Burda.

Logo

Autor MiniUni Miroslav Rosypal slova ředitele Ostravských výstav potvrzuje. "Dětské hřiště jako takové jsme začali stavět a ten ústav pro bezpečnost řekl, že musíme mít certifikáty. My je prozatím nemáme, protože jsme o ně nežádali. To můžeme dodatečně udělat."

Opoziční zastupitel Ivan Knížátko je přesvědčen, že když se nedostatky v areálu MiniUni potvrdí, mělo by město jednat o vrácení určité částky z prodejní ceny. "Když se zjistilo, že hřiště neodpovídá tomu, co bylo prezentováno při výkupu, to znamená - podle mne se to týká odhadní ceny a všeho," uvedl Knížátko.

Pro primátora Aleše Zedníka byla informace o problémech v MiniUni novinkou. A to přesto, že Karel Burda den před zastupitelstvem podrobně seznamoval městské radní s plány jeho společnosti. "Ve strategickém plánu vůbec nic takového neuváděl, takže já jsem velmi překvapen tady z této rétoriky."

Areál MiniUni koupilo město od Miroslava Rosypala v červnu letošního roku za 24 milionů korun. Teď ho vlastní městská akciová společnost Ostravské výstavy.

autor: mik
Spustit audio