Seniorka přišla na hřbitově o tašku s penězi a doklady

29. říjen 2011
Zprávy , Zprávy

Zloděj na hřbitově zaměstnal ostravské policisty. Využil nepozornosti ženy, která okopávala zeminu na pietním místě, a ukradl jí tašku s penězi a doklady. Způsobil jí tak škodu přibližně za 5000 korun. Teď mu hrozí až dva roky ve vězení.

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková nabádá návštěvníky hřbitovů k větší opatrnosti. Během dušičkových svátků mohou podobné případy přibývat.

„Své věci mějte vždy v dohledu i dosahu. Všímejte si svého okolí, nenoste dohromady doklad totožnosti spolu s penězi a kreditní kartou. Pokud používáte kreditní kartu, nepište si PIN na kartu či své doklady,“ varuje mluvčí.

Právě kvůli velké koncentraci lidí, kteří se po celý prodloužený víkend sjíždějí na pietní místa v celém Moravskoslezském kraji, mají strážníci ve městech a obcích další práci navíc. Potvrdil to i ředitel Městské policie v Havířově Bohuslav Muras.

„Ta návštěvnost je obrovská a toho zneužívají různí lapkové. Jedna věc je, že vybírají auta, druhá věc je, že jdou tak daleko, že i na hrobech sbírají věnce, lucerničky a ty se pak znova snaží zpeněžit,“ dodává ředitel strážníků.

autoři: š.iva , Jana Jeckelová
Spustit audio