Šestnáct měst a obcí z regionu usiluje o Zlatý erb

18. únor 2010
Zprávy , Zprávy

Které město nebo obec má nejlepší a nejhezčí webové stránky ze všech? O tom rozhodne celorepubliková soutěž Zlatý erb, v níž se o vítězný titul uchází také šestnáct měst a obcí z Moravskoslezského kraje.

Kvalitní obsah, přehlednost, dobrá navigace, ale také výtvarné zpracování a nápaditost řešení. To vše u webových stránek hraje svou podstatnou roli. "Jde v podstatě o to, abychom otestovali, do jaké míry ty weby jednak plní své zákonem dané povinnosti, ale také jak jsou webmasteři, správci webů, editoři aktivní v komunikaci s občany," říká Jan Savický z pořádajícího sdružení Zlatý erb.

Ve 12. ročníku soutěže vidí se svými webovými stránkami velké šance například Bohumín. "Nabízíme kvalitní internetové stránky, kvalitní elektronickou službu, kterou, si myslíme, nemá žádné jiné město v republice, a to je naše e-info. Máme také kvalitní databázi firem a služeb a lidé ji hodně využívají," říká mluvčí radnice Lucie Balcarová.

Do soutěže Zlatý erb se hlásí také Frenštát pod Radhoštěm, kde se zaměřili především na ukázkově pojatý web městského informačního centra, za kterým stojí Anna Zrubková. "Podle mne by určitě na těch webových stránkách mělo být nalákání, takže nádherné panoramatické snímky, předpovědi počasí, upoutávka na zajímavé akce," vyjmenovává.

Starosta Studénky Ladislav Honusek bere účast v soutěži jako výzvu pro radnici i občany. "My se snažíme našim občanům co nejvíce vyjít vstříc v informovanosti, takže bychom rádi, aby i případně ocenili, nebo aby se vyjádřili k těm stránkám, zda tam najdou, to co potřebují a hledají," dodává starosta.

Jednou z cen soutěže je Cena veřejnosti. Až do dubna mohou všichni zájemci hlasovat pro webové stránky některé z obcí nebo měst na adrese www.zlatyerb.obce.cz.

autor: čan
Spustit audio