Sexuální násilník má za sebou bohatou trestní minulost

23. červen 2010

Třiačtyřicetiletého muže, který na Moravě přepadával ženy a dívky, čeká důkladné psychiatrické vyšetření. V pěti případech znásilnil ženy dívky - dokonce i nezletilé. Ke všemu se přiznal. Policie ho dopadla šest dnů po spáchání prvního trestného činu v Kopřivnici.

Byla to velmi rychlá akce. Od prvního sexuálního útoku s nožem v ruce v Kopřivnici uplynulo šest dní a pachatel byl v policejní cele, říká kriminalista Pavel Tvrdý. Zásahová jednotka zakročila v pondělí v okamžiku, kdy ve Frýdku-Místku vyšel z domu do svého auta.

„Byl překvapený. Celý ten víkend byl hodně nervózní, protože se viděl v televizi. Zbavoval se některých věcí, oblečení. Nicméně nepočítal s tím, že policie ho tak brzy dopadne,“ dodal kriminalista.

Kromě Kopřivnice útočil také ve Valašském Meziříčí, Holešově, Kroměříži a nebo Bystřici pod Hostýnem. Oběti si vybíral náhodně a na místě nechával jen minimum stop.

Jak vyšlo najevo, už dříve měl čtyřikrát problémy se zákonem kvůli sexuální motivaci, dodává další vyšetřovatelka Marcela Musálková. Přiznal se, ale svých činů nelituje.

„To z toho nevyplynulo, že by nějakým způsobem pociťoval lítost, přestože tedy mezi oběťmi byly i dvě děti. Částečně se hájil tím, že se nějakou delší dobu léčí a že by v té léčbě chtěl pokračovat a že jeho jednání bylo v podstatě zkratovité,“ řekla policistka.

Postrach celé Moravy teď bude v péči psychiatrů, psychologů a sexuologů. Policie zároveň prověřuje i další případy znásilnění, zda toho nemá pachatel na svědomí ještě více. Hrozí mu za to až pětiletý trest, v případě oběti mladší patnácti let může strávit za mřížemi až dvanáct roků.


Čtěte také: Policie dopadla sexuálního násilníka, který útočil na ženy a dívky

autor: mrk
Spustit audio

Více z pořadu