Shoppování online

3. listopad 2010
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Shoppování - slovo, které čím dál častěji lidé používají ve svém slovníku. A kdy více ho skloňujeme než v období, kdy se do obchodů po roce opět vrací vánoční zboží. Pro někoho je nakupování zábava, pro jiného dokonce noční můra. Pro ně se tu ale jeví nové možnosti - například nákup dárků přes internet.


0:00
/
0:00

Ačkoliv tenhle týden ještě rtuť teploměru šplhá přes deset stupňů celsia, velká část z nás už určitě párkrát myšlenkami zabloudila k Vánocům - nejkrásnějším svátkům v roce.

Čím letos potěším své nejbližší? Takové myšlenky se mi vloudí pokaždé, když jdu například nakoupit. V supermarketech už na mě koukají čokoládové postavičky, kolekce a perníčky. Nebude dlouho trvat a z reproduktorů uslyšíme vánoční koledy. S posunem času se už v pět hodin stmívá a i to mi evokuje blížící se zimu.

Vzpomínám i na každoroční předsevzetí, kdy si říkám, že letos dárky nakoupím s předstihem, abych se pak nemusela prodírat všudypřítomnými davy. Nakonec to ale vždy končí, jak jinak, že i já jsem jejich součástí. Letos jsem si ale řekla - proč také nevyzkoušet nákup dárků přes internet? Stačí pouze pár kliknutí v teple domova. Bez nervů a hádání se s prodavačkami. Znám spoustu lidí, kteří takto nakupují už dlouhou dobu a nedají na takové pohodlí dopustit. A jak sami říkají, není nad „shoppování online“.

Jenže! Jak sem se přesvědčila, ne vždycky to jde všechno úplně hladce. Zrovna nedávno mi kamarádka vyprávěla, jak jí místo dekorativně zabaleného parfému dorazil zmuchlaný balíček, kde byla pouze lahvička a bez uzávěru. Navíc chození na poštu nepatří zrovna k mým oblíbeným činnostem.

Vypadá to tak, že i letos u mě zůstane vše při starém a předvánočnímu šílenství se nevyhnu. A tak pokud ještě jako já nemáte zatím ani nápady, nezoufejte. Nejste v tom zdaleka sami.

autor: Dominika Rojtová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.