Sníh opět zasypává sever Moravy a Slezsko

11. prosinec 2010
Zprávy , Zprávy

Husté sněžení dorazilo na severní Moravu. Silnice jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Komplikace na řidiče čekají hlavně na Bruntálsku, kde se kvůli větru tvoří sněhové jazyky.

Sjízdné se zvýšenou opatrností jsou některé komunikace v Moravskoslezském kraji. Na vozovkách nižších tříd pak může být ujetá vrstva sněhu, která hlavně na Frýdecko-Místecku může být v některých úsecích zledovatělá.

Lidé dnes také museli vzít do rukou lopaty a začít odhazovat sníh. „To dnes asi s kočárkem nevyjdeme,“ posteskla si dopoledne mladá maminka.

Obyvatelé podhorských oblastí jsou na přívaly sněhu zvyklí. „Frézujeme, ale do práce se dostat, to je problém,“ říká obyvatelka Trojanovic.

Potíže mají i řidiči. „Pokud je to dobrý řidič, tak se mu jezdí dobře, má zimní výbavu. Jen to odklizení sněhu ze silnic by mohlo být lepší, to je ten kámen úrazu,“ poznamenal jeden z řidičů.

Meteorologové varují také turisty. Na horách má během dne napadnout až 25 centimetrů nového sněhu, na hřebenech hor se mohou tvořit závěje.

autoři: mik , tif
Spustit audio