Starobělský kostel se připravuje na televizní přenos půlnoční mše

24. prosinec 2010
Zprávy , Zprávy

Půlnoční mše vánoční patří k tomu nejkrásnějšímu, co Štědrý den přináší. Lidé si ve svém kostele zazpívají koledy, popřejí si štěstí a zdraví, a ti věřící i nevěřící se v nádherné atmosféře setkají se sousedy a známými.

Přípravy na půlnoční mši vrcholí také v kostele sv. Jana Nepomuckého v Ostravě-Staré Bělé. Právě odtud totiž bude Česká televize bohoslužbu letos vysílat. Pěvecký sbor má za sebou řadu zkoušek a ministranti si procvičovali liturgii.

„Všichni se připravují, aby ten průběh byl krásný. Takže doufám, že to i krásně vyzní a dopadne. Že to bude dobré, no,“ říká farář Antonín Kocurek.

Ve Staré Bělé žije zhruba tři tisíce lidí a většina z nich se na půlnoční vánoční mši v kostela sv. Jana Nepomuckého chystá. Jak dodává farář Kocurek, v kostele je ale plno, i když tam nepřijede televize.

„Tady ta oblast byla vždy tradičně silně katolická a lidé tady chodí do kostela v hojném počtu. Především mám ale radost, že sem chodí i mladé rodiny. Je to taková živá farnost, živá víra,“ uzavírá Kocurek.

Starobělský svatostánek prošel miliónovou rekonstrukcí. Má opravenou věž i průčelí. Část peněz poskytla místní radnice, pomohl magistrát i farníci.

autoři: Artur Kubica , ada , tif
Spustit audio