Strojvedoucí, který asi zavinil nehodu v Paskově, odmítl vypovídat

26. únor 2009
Zprávy , Zprávy

Strojvedoucí, který je podezřelý, že 16. února zavinil srážku vlaků v Paskově, odmítl vypovídat. Vyšetřovatelé ho předvolali k výslechu v den, kdy odešel z nemocnice, ale využil svého zákonného práva. Zatím nebyl obviněn. Je však pravděpodobné, že bude obviněn z obecného ohrožení.

Potvrdil to Tomáš Václavík z frýdecko-místecké policie. Jak dodal, kriminalisté už znají většinu detailů, které s nehodou souvisí. V současné době mají informace o dvou těžce zraněných. Tento údaj pak ovlivní výši trestu.

"V současné době čekáme na závěry šetření Drážní inspekce a zdravotně odborná vyjádření a znalecké posudky. To bude ještě nějakou dobu trvat, řádově týdny," dodal Václavík.

Kriminalisté už vyslechli část cestujících a také vlakovou četu ze soupravy jedoucí z Paskova. Právě ta projela pravděpodobně na červenou a nehodu způsobila.

Policii se dosud přihlásilo celkem 47 cestujících, kteří při srážce vlaků trpěli zranění nebo škodu na majetku. Těžká zranění utrpěli dva lidé. V péči lékařů ještě zůstává student, která při nehodě utrpěl závažné zranění čelisti.

autor: mrk
Spustit audio