Studenti opavské Slezské univerzity nabízí bezplatné online doučování

2. listopad 2020

Bezplatné doučování pro žáky druhého stupně základních škol a středoškoláky nyní nabízí studenti Slezské univerzity v Opavě. Chtějí jim usnadnit distanční výuku a pomoci při případných problémech s učivem. On-line doučování přitom studenti nabízí z více než dvou desítek předmětů, informovala mluvčí univerzity Karin Martínková.

„Zvládat učivo v době distanční výuky může být pro mnohé školáky obtížné, proto jim studenti Slezské univerzity nabízejí pomocnou ruku v podobě doučování. V nabídce najdete snad všechny, které se na základních a středních školách vyučují, a to včetně těch, které jsou obecně pokládány za nejobtížnější, tedy matematiku, fyziku, chemii, češtinu i čtyři cizí jazyky,“ uvedla Martínková.

Žák či student, který potřebuje doučování, najde pomoc na speciální webové stránce. Zadá svůj požadavek včetně oblasti učiva, ve které potřebuje pomoci. Oddělení komunikace univerzity pak pomůže zájemce propojit s vhodným doučujícím. Slezská univerzita pro distanční výuku používá zpravidla platformu Microsoft Teams, lze se ale dohodnout i na jiném způsobu výuky.

Čtěte také

„Máme velmi šikovné, ochotné a vstřícné studenty. Původně jsme předpokládali doučování jen v oblastech, na které sami naší výukou navazujeme, ale když jsme dali studentům prostor k nabídce, žasli jsme, v jakém rozsahu jsou ochotni pomáhat. Takřka vzápětí po zveřejnění výzvy se jich k doučování nabídlo přes padesát,“ uvedl rektor Pavel Tuleja.

Studenti Slezské univerzity v Opavě kromě doučování pomáhají v nemocnicích či zařízeních sociálních služeb.

Slezská univerzita v Opavě patří se svými necelými 5000 studenty mezi menší české veřejné vysoké školy. Nabízí přes 60 oborů a specializací studijních programů všech forem a typů. V současné době má pět součástí: Filozoficko-přírodovědeckou fakultu v Opavě, Obchodně-podnikatelskou fakultu v Karviné, Fakultu veřejných politik v Opavě, Matematický ústav v Opavě a Fyzikální ústav v Opavě.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související