Těšínský krmáš, Chodníčky k domovu, obrazy v Příboře...

12. září 2014

Pokud ještě nemáte plán na dnešní den, možná najdete inspiraci v našich Kulturních tipech.

V Příboře můžete zajít třeba do budovy radnice na vernisáž výstavy obrazů Štěpánky Hlubkové. Kolekci děl, které pro výstavu vybrala, nazvala Find It In Me, tedy najdi to ve mně. Začátek je v 17:00.

Krásu klasického baletu zas můžete obdivovat večer v ostravském Divadle Antonína Dvořáka. Labutí jezero Petra Iljiče Čajkovského tam začíná v 18:30.

Hrát divadlo se také bude v Bílovci. V rámci festivalu O fous tam vystoupí ostravský soubor Divadlo Devítka s komedií Láska mezi nebem a zemí. Začátek je v 17:00 v prostorách zámku.

Ludgeřovický kostel svatého Mikuláše bude patřit starým žalmům, chorálům a písním v podání Sholy Gregoriany Pragensis. Pod vedením Davida Ebena začnou zpívat v 18:00.

A ještě letmý pohled do Opavy. Toto město dnes ožije folklorním festivalem Chodníčky k domovu. Národopisné soubory od nás i ze Slovenska rozezpívají Dolní náměstí od 16:00, zítra pak od 09:00.

Těšínský krmáš i s Markétou Konvičkovou

Odpoledne plné hudby, soutěží a ochutnávek regionálních potravin dnes můžete prožít v Českém Těšíně. Koná se tam totiž Těšínský krmáš.

Markéta Konvičková

Vše vypukne už v 10:00 v parku Adama Sikory vystoupením žáků místních škol, odpoledne se můžete těšit třeba na dechovou kapelu Třanovice, skupinu Blaf, či zpěvačku Markétu Konvičkovou.

A pokud to dnes nestihnete, můžete se na Těšínský krmáš vydat i zítra. Začíná opět v 10:00 a potrvá, tak jako dnes, do osmi večer.

autor: čan
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.