Tři tygři v rozhlase. Improvizační show, jakou ostravský éter ještě nezažil

29. listopad 2019

Ostravské studio Českého rozhlasu patřilo tento týden Třem tygrům. Partička herců předváděla svou první rozhlasovou improvizační show, jakou ostravský éter ještě nezažil. Živě do vysílání totiž mohli své náměty volat posluchači a herci s mrštností tygra museli okamžitě, bez přípravy sehrát žádanou scénku.

Komediální skupina známých ostravských herců Štěpána Kozuba, Alberta Čuby, Robina Ferra a Vladimíra Poláka pravidelně vystupuje v klubu Heligonka a v divadle Mír. Jejich divadelní představení je vždy beznadějně vyprodané.

Že jde o úplnou novinku, potvrzují i slova vedoucího programu Českého rozhlasu Ostrava, Richarda Piskaly. „Je to opravdu přelomová věc – pokud je mi známo, ještě nikdy v rozhlase minimálně na Ostravsku herci živě neimprovizovali na témata, která jim telefonují posluchači přímo do vysílání. Nové je to pro posluchače, pro nás rozhlasáky a samozřejmě i pro herce. Ti jsou sice zkušení a opravdu výborní, ale jsou zvyklí na pódium, kde používají kostýmy, řadu situací hrají - v rozhlasovém studiu to přece jen bude něco jiného. Všichni se na to moc těšíme,“ říkal před vysíláním celé minisérie.

autoři: Zita Šperlínová , ada
Spustit audio

Související