Utkání Baníku se Spartou budou provázet mimořádná opatření

19. září 2011
Zprávy , Zprávy

Mimořádná bezpečnostní opatření budou provázat dnešní fotbalovým zápas mezi domácím Baníkem a pražskou Spartou. Utkání dvou tradičních rivalů označují policisté za rizikové.

Na klid v ulicích Ostravy i v okolí stadiony Bazaly budou dohlížet desítky řadových policistů , kriminalisté v civilu i těžkooděnci, potvrzuje policejní komisařka Gabriela Holčáková.

„Policisté jsou pro obdobné akce vybaveni rovněž speciální technikou. Tentokrát budeme využívat také vrtulník či speciálních vozidel s dokumentačními zařízeními,“ upřesnila policistka.

Policie současně lidem v centru doporučuje, aby se v danou chvíli, bude-li to možné, v krizových místech nepohybovali. Řidiče pak upozorňuje, aby v krizových místech raději neparkovali.

Fanoušci Baníku plánují protestní pochod

Fanoušci Baníku se sejdou už v 17:00 v centru Ostravy. Poté se z Masarykova náměstí vydají protestním průvodem na Bazaly. Chtějí tak dát najevo svůj nesouhlas se stěhováním klubu z tradičního Stadionu do Vítkovic.

Bazaly už neodpovídají ligovým předpisům. Město dříve slibovalo, že pro Baník postaví stadion nový. Protože má málo peněz, od záměru prozatím odstoupilo a spustilo rekonstrukci stadionu ve Vítkovicích.

autoři: ada , mik , tif
Spustit audio