V krnovském obchodním centru zabíjel granát

30. září 2010
Zprávy , Zprávy

Výbuch zřejmě granátu v obchodním domě v Krnově zabil lupiče, šest lidí je zraněno. K explozi došlo při ozbrojeném přepadení směnárny. Mezi zraněnými jsou čtyři zasahující policisté, pracovník ochranky a jeden nakupující.

Jak zjistila reportérka Českého rozhlasu Ostrava Silvie Mikulcová, k explozi došlo při policejním zásahu. Sám lupič, který měl granátem vyhrožovat, při výbuchu zemřel.

Čtyři ze zraněných osob jsou policisté. Nejvážněji zraněného převezl vrtulník do ostravské fakutní nemocnice. Ostatní jsou v péči nemocnice v Krnově, která označila jejich stav jako středně vážný.

"U dvou lidí zatím lékaři diagnostikovali středně těžká poranění, v tuto chvíli probíhají u obou mužů další vyšetření k vyloučení vážnějších zranění a komplikací. Předpokládáme u nic operaci. Třetí muž má zranění lehčího charakteru a bude s největší pravděpodobností propuštěn do domácího ošetřování," upřesnila mluvčí krnovské nemocnice Eva Kijonková.

Na místě neštěstí probíhá vyšetřování. Podle policejního mluvčího dostala policie nejprve informaci o přepadení směnárny. Na místo vyrazili policisté. Exploze nastala v okamžiku, kdy proti pachateli zakročili.

„Při zákroku došlo k zatím neobjasněnému výbuchu. Při něm byl zabit domnělý pachatel a došlo ke zranění tří policistů,“ řekl krajský policejní mluvčí Miroslav Pech.

Svědci cení zásah policie

Jak v 17:30 hlásila z místa reportérka Andrea Čánová, vyšetřovatelé čekají na příjezd speciální pyrotechnické jednotky, ktará by měla zjisti, zda pod tělem útočníka není další výbušnina. Svědci ocenili zásah policistů, kteří pachatele zalehli a zabránili tak daleko většímu neštěstí.

autoři: mkp , mik , Ivan Sekanina
Spustit audio