V Opavě hořel rodinný dům

3. říjen 2009
Zprávy , Zprávy

V Opavě-Vávrovicích shořel rodinný dům. Podle informací hasičů nebyl během požáru nikdo zraněn, protože budova byla neobydlená. Čtyři hasičské jednotky zlikvidovaly oheň během dvou hodin a vyšetřovatel odhaduje škodu na 700 tisíc korun. I když hořelo v těsné blízkosti kolejí, na železnici ke škodě nedošlo.

Informaci o požáru zavolal na tísňovou linku hasičů v pátek po 17. hodině svědek, který se domníval, že hoří sousední prodejna střešní krytiny. "Na místo byla ihned vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě a s ní tři opavské dobrovolné jednotky hasičů - z Kylešovic, Komárova a Palhance," řekl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

V době příjezdu hasičů již byla roztavená část hliníkové střešní krytiny. Hořelo také ve druhém nadzemním podlaží domu, ohněm byla zasažená také půda a přilehlé schodiště.

"Informován byl starosta Opavy-Vávrovic a operační středisko drážních hasičů, protože hořelo devět metrů od drážního tělesa," doplnil mluvčí.

Příčinu požáru hasiči zatím neznají. Na vyšetřování se podílejí společně s policií. V úvahu přicházejí tři varianty - úmyslné zapálení, nedbalost či porucha v elektroinstalaci.

autoři: mrk , tif
Spustit audio