V Opavě možná řádí žhář

5. duben 2006
Zprávy , Zprávy

Lidé z domu v Pekařské ulici museli dvakrát za 24 hodin opustit své domovy. Zatímco v noci na včerejšek hořely protipožární dveře do garážového prostoru, dnes v noci neznámý pachatel zapálil jeden ze zaparkovaných vozů. Hasiči v obou případech nařídili evakuaci, protože chtěli zabránit, aby se obyvatelé domu nadýchali zplodin.

Oba případy šetří i policie. Náměstek opavského policejního ředitele Jan Kužel nevyloučil, že spolu souvisejí. "Vyjádření expertů, kteří byli na místě, je téměř nepochybné. Technickou závadu vyloučili, jde zřejmě o úmyslné jednání. Iniciační látku, která vozidlo zapálila, nemůžeme kvůli vyšetřování jednoznačně uvést. Vozidlo bylo požárem zcela zničeno a vznikla škoda za 150 tisíc korun a v domě vznikla podle hasičů škoda za přibližně 350 tisíc korun," uvedl Jan Kužel.

Logo

Při včerejším požáru muselo své domovy opustit 27 lidí. Na místo vyjela tři vozidla profesionálních opavských hasičů a dobrovolníci z Kylešovic. V domě někdo rozlil a zapálil hořlavou látku. Při požáru nebyl nikdo zraněn a lidé se po necelé hodině mohli vrátit zpět do svých domovů.

autor: mik
Spustit audio