Ve Frýdku-Místku se našla těla dvou bezdomovců

26. prosinec 2009
Zprávy , Zprávy

Náhodná chodkyně objevila při procházce dvě mrtvoly. Stalo se tak včera večer, když míjela uzavřený prostor u teplovodního potrubí. V zimě je v něm tepleji než venku, a proto se tam doposud často zdržovali bezdomovci. Okolní silný zápach připadal ženě podezřelý, a tak přivolala policisty.

Nalezená dvě těla zatím nemají jméno, přestože se na místě našly i osobní doklady. "Podle dokladů, které měli u sebe, se jednalo o muže ve věku 67 a 58 let, oba z Frýdku-Místku. Jejich totožnost však nebylo možno ihned ověřit, protože měli obličej a ruce po zápěstí ohlodané potkany," upřesňuje mluvčí frýdeckomístecké policie Ivan Žurovec.

Ohledání obou mrtvých a místa jejich nálezu bylo provedeno společně se soudním lékařem. Muži zemřeli pravděpodobně o Vánocích. Kriminalisté vyslýchají svědky a pátrají po možné příčině úmrtí obou mužů. Rozhodující budou výsledky soudní pitvy.

Během letošní zimní sezony už zemřelo v Moravskoslezském kraji celkem sedm bezdomovců. V předchozích pěti případech šlo o tři muže a dvě ženy; všichni byli nalezeni v Ostravě a zemřeli pravděpodobně vlivem mrazivého počasí.

autor: š.iva
Spustit audio