Velké komplikace čekají až do neděle dopravu v Třinci

11. listopad 2011
Zprávy , Zprávy

Několik náročných dnů čeká chodce a řidiče v Třinci. Kvůli opravě křižovatky tam svedli veškerou dopravu z tranzitního tahu přímo do centra města. Obyvatelé tak znovu doplatí na chybějící obchvat, za který region marně bojuje už mnoho let. Odměnou za současné komplikace jim bude alespoň bezpečnější řešení jednoho z kritických míst na silnici I/11.

Když se řekne Kamionka, lidem v Třinci se vybaví konkrétní křižovatka a velmi nepříjemné situace. „Minulý rok tam přecházel cestu pár a kamion je nabral.,“ říká jeden z místních. „Já mám zahrádku na Karpentné a tam se nedá odbočit,“ dodává další.

To je důvod, proč se město chystá nainstalovat semafory a proč se lidé museli ve čtvrtek obrnit trpělivostí. „Ta komunikace kvůli velkému provozu kamionů má zvlněný povrch a dávat tam značení by nebylo dobré. Ředitelství silnic a dálnic provede vyfrézování a položení asfaltového povrchu,“ vysvětluje starostka Věra Palkovská. V praxi to znamená úplnou uzavírku třinecké silnice I/11 a vedení dopravy centrem města.

Řidiči by měli být velmi opatrní, varuje šéf městských strážníků Josef Kužma. „Nejhorší je, že došlo k změně dopravního značení na křižovatce I/11 s ulicí Jablunkovská. Na to by si měli dát řidiči obrovský pozor, protože je to na dopravní nehodu jak stvořené,“ upozorňuje.

Radnice řidičům vzkazuje, aby se pokud možno úplně vyhnuli ulicím Jablunkovská, 1. máje a Frýdecká. „A těm, co projíždějí, aby počítali s tím, že nemusí dorazit včas tam, kam míří,“ dodává Věra Palkovská.

Dočasné nepohodlí se už brzy promění v bezpečnější křižovatku se silničním tahem. „Křižovatka, která spojuje části Terasa a Kamionka, je jedním z nejkritičtějších dopravních uzlů. Má tam vzniknout osvětlený přechod pro chodce a semafory,“ upřesňuje mluvčí radnice Šárka Szlaurová s tím, že dopravní komplikace skončí v neděli večer.

Spustit audio