Vítr a sníh komplikují dopravu v kraji

21. březen 2008

Spadané stromy, auta v příkopech a také sníh - takové komplikace přinesl vítr a zhoršené počasí v našem kraji. Hasiči k nim během dneška vyjížděli prakticky do všech míst v regionu. Na Opavsku dokonce vítr smetl ze silnice linkový autobus.

V Jeseníkách řádí sněhová bouře a přidal se k ní i silný vítr. Sníh komplikuje dopravu hlavně řidičům kamiónů. Viditelnost je totiž pouze jeden metr. Vichřice má postupně zasáhnout celý Olomoucký kraj.

Silnici mezi Bruntálem a Rýmařovem kvůli sněhu blokují kamiony a další vozidla stojící napříč vozovkou. "Na Bruntálsku hasiči jen během dopoledne pomáhali zhruba desítce vozidel, která kvůli sněhu sjela do příkopu," říká mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Mezi Vítkovem a Větřkovicemi na Opavsku havaroval linkový autobus. Krátce po poledni ho silný poryv větru smetl z vozovky a převrátil na bok. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Ke spadlým stromům, respektive uvolněným plechům vyjeli hasiči také třikrát v Ostravě a dvakrát na Frýdecko-Místecku. Vyjeli také třikrát na Karvinsku, kde však dvakrát přenechali práci soukromým firmám.

autoři: tif , š.iva
Spustit audio

Více z pořadu