Výstava Ostrava? nabídne přes 200 výtvarných objektů

18. září 2009

Ostrava? - to je název výstavy, kterou můžete ode dneška navštívit na ostravské Černé louce. Mezi více než dvěma sty výtvarnými objekty najdete skvosty z galerijních depozitářů i díla současných autorů včetně ostravských kuriozit.

Výstava Ostrava? je součástí projektu, se kterým se Ostrava uchází o titul Evropské hlavní město kultury 2015. Expozice je rozdělena do sedmi částí, které se v určitých bodech prolínají. Budou k vidění díla, která jsou neodmyslitelně spjata s Ostravou. Poprvé v historii se tak vedle sebe objeví například Oskar Kokoschka a díla nejmladších studentů fakulty umění Ostravské univerzity.

"Opravdu mě udivilo, kolik dobrého umění v Ostravě je. K těm asi nejkrásnějším věcem, co tady jsou, patří František Kupka, Oskar Kokoschka, krásný Antonín Hudeček. Když budeme pokračovat dál, k autorům, kteří jsou takovými doyeny výtvarné scény v Ostravě, jako je třeba Eduard Ovčáček, pak také Jiří Surůvka, Petr Lysáček, Daniel Balabán, tak bez nich by ta ostravská scéna nebyla tím, čím je," říká kurátorka výstavy Lenka Lindaurová.

Výstava, která je na ploše 2400 metrů čtverečních, potrvá až do 25. října. Otevřena bude denně od 10:00 do 18:00. Dospělý zaplatí 80 korun, připraveny jsou však i různé slevy.

autor: čan
Spustit audio