Z ostudy kabát

19. září 2005
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Z ostudy kabát - to mě napadlo hned poté, co českým policistům utekl rodák z českého Těšína, podnikatel Radovan Krejčíř. Lepší scénář by si snad nevymyslel ani věčný vládní kritik Ivan Langr.

0:00
/
0:00

Měsíc shromažďují elitní detektivové důkazy, a pak jim "kápo di kápo" - jak Krejčířovi někteří mí kolegové přezdívají, prchne. A navíc jak. Nemusel si prokopávat únikovou cestu, neprostřílel se přes komando těžkooděnců, vzal si boty a poklidně odešel ze své luxusní vily zahradní brankou. Nic horšího už ministerstvo vnitra potkat nemůže -říkala jsem si. Ale pletla jsem se. Následovaly další osudové rány. Teď se ukázalo, že se podnikatel neskrývá na tajemném a neznámém místě, opět v poklidu odcestoval na exotické Seychelské ostrovy. Policie se téměř v posmrtné křeči snaží svou reputaci zachránit vysláním dvojice policistů do tohoto daňového ráje. A to bych nemohla být škodolibá novinářka, abych si nepředstavila poslední smrtící úder. To, že policejní pár Krejčíře nepřiveze zpátky, je téměř jisté, ale vrátí se vůbec vyslaní strážci zákona? Co když se jim pod palmami zalíbí tak, že už cestu zpátky do prokouřených služeben české policie nenajdou. Nechávám se unášet svou fantazií dál. Podnikatel rozhodně chudobný není, a nějaké bodyguardy by určitě potřeboval. Snad až tato historka jako vystřižená z Havlových absurdních dramat by přiměla ministra vnitra k úvaze o svém dalším setrvání ve funkci.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.