Začal Týden knihoven, ve kterém nechybí čtenářská amnestie

4. říjen 2010
Zprávy , Zprávy

V celé České republice dnes začal týden knihoven. Do čtrnáctého ročníku celorepublikové akce se opět zapojily desítky knihoven v našem regionu. Knihovníci pro návštěvníky připravili speciální program a také čtenářskou amnestii.

Motto pro letošní rok je "Knihovna pro všechny". Například v městské knihovně v Bruntále nebudou chybět výstavy, přednášky i soutěže, říká místní pracovnice Marie Štencelová.

„V naší knihovně máme například připravenu pomoc pro seniory při práci na počítači, děti se mohou zapojit do výtvarná soutěže. Dále tady máme výstavku novin, časopisů a knih nebo fotografickou výstavu zajímavostí Bruntálska, v šatně probíhá prodej vyřazených knih a časopisů,“ vyjmenovává knihovnice.

Bude to pestré, každý den bude trochu jiný, dodává ředitelka Knihovny města Ostravy Miroslava Sabelová. „Každý den toho týdne je věnován jedné skupině návštěvníků knihovny. Máme den pro seniory, pro rodiče na mateřské, máme den pro děti, den pro handicapované, pro národnostní a jazykové menšiny. A máme taky den pro rodinu, protože to je pro nás velmi důležitá skupina,“ podotýká ředitelka.

K akci se přihlásilo na 500 knihoven v celé republice. Program všech zapojených knihoven lze nalézt na stránkách Svazu knihovníků a informačních pracovníků České republiky.

autoři: čan , Ivan Sekanina , tif
Spustit audio