Záchranáři nacvičovali zásah v klimkovickém tunelu

18. duben 2008

Hasiči, policisté a zdravotníci dnes měli v Ostravě velký poplach. V klimkovickém dálničním tunelu se srazila auta. Takový scénář si na dnešek připravili moravskoslezští záchranáři v rámci jednoho ze svých pravidelných cvičení.

Akce byla přípravou na 6. května, kdy se má tato část nové dálnice D 47 zprovoznit. Záchranáři chtěli mít jistotu, že v případě nehody dojedou na místo včas.

"Prověřili jsme bezpečnostní zařízení, funkčnost ventilace. Hasiči si na místě vyzkoušeli, jak by skutečný zásah vypadal. Zkušenosti ovlivní postupy při skutečných zásazích u požárů v klimkovickém tunelu," upřesnil cíl akce mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Cvičení se zúčastnily tři jednotky krajských hasičů ze stanic Ostrava-Zábřeh, Ostrava-Přívoz a Bílovec a sedm jednotek dobrovolných hasičů, celkem šest desítek hasičů.

Akci přímo v tunelu také sledovali představitelé kraje, města Ostravy a radní z dalších obcí, představitelé policie, generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru a odborníci na silniční dopravu.

autoři: š.iva , tif
Spustit audio

Více z pořadu