Zrcadlo

6. leden 2014

Magazín o tom nejzajímavějším z kulturního dění v našem kraji. Události, osobnosti, zážitky i tipy.

Pořad přinášel rozhovory s výjimečnými uměleckými osobnostmi a reportáže mapující nejrůznější akce a počiny napříč žánry. V půlhodinovém magazínu jste se tak každou sobotu dovídali, co se děje na hudebních pódiích, na divadelních jevištích, ve výstavních sálech muzeí a galerií, zvali jsme do kin i na nejrůznější festivaly, věnovali jsme se architektuře, literatuře i lidovému folklóru.

S mikrofonem jsme navštěvovali i samotné tvůrce - herce, režiséry, muzikanty, zpěváky, filmaře, spisovatele, výtvarníky a mnohé další, tak i diváky nebo odborné kritiky.

V Zrcadle jsme vám nabízeli přehled všeho pozoruhodného, co na profesionální i amatérské scéně v našem kraji vznikalo a co byste si neměli nechat ujít.

Připravovaly: Naďa Čvančarová, Kateřina Daňková, Eva Lenartová a Renáta Spisarová.


Historie pořadu:
První vydání kulturního magazínu se vysílalo v sobotu 6. ledna 2007 patnáct minut po patnácté hodině. Od února 2008 pak Zrcadlo našlo své místo v dopoledním programu. Magazín zanikl na konci roku 2013 v souvislosti s rozsáhlými změnami v programu všech regionálních stanic Českého rozhlasu.

Odvysílané pořady (od září 2007) si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.