Černý Petr

27. březen 2008
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Ostravští politici se už několik týdnů dohadují o ozdravném centru Ještěrka. Zařízení v Radvanicích a Bartovicích stálo více než 130 milionů korun. Objevil se ale zájemce, který chce areál koupit. Šéfové obvodního úřadu a magistrátu se teď nemohou shodnout na tom, kdo z nich bude prodejce.

0:00
/
0:00

Špatné životní prostředí rovná se Radvanice a Bartovice. O podmínkách života obyvatel ostravského obvodu se mluví pořád. Ozdravné centrum Ještěrka má prý dopady průmyslové výroby zmírnit. Alespoň v tom, že lidé budou mít kde sportovat a plavat. Zařízení si na sebe ale nevydělá a tak je logické, že se město nebrání prodeji, když už se objevil zájemce. Ostravská pokladna by totiž ušetřila miliony za provozní dotace. Přesto mezi sebou někteří politici z velké radnice na Prokešově náměstí a ti z obvodního úřadu v Radvanicích a Bartovicích hrají něco jako Černého Petra. Zatímco ještě před několika měsíci to mohlo přece jen vypadat, že Ještěrka je spíše esem, které může sloužit jako mucholapka na voliče, teď má podobu karty, kterou nikdo nechce mít. A kdyby mu náhodou zůstala v ruce, prohraje. Lidem se totiž případná změna majitele Ještěrky bude špatně vysvětlovat, zvlášť když jim byla prezentována skoro jako záchrana před kouřícími komíny. A co kdyby si právě radvaničtí a bartovičtí za dva a půl roku vzpomněli?

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.