Dobrůtky: Celerové maso podle Buchlovských

5. září 2009

Máte rádi celer? Zcela jistě velká část z vás na tuto otázku odpoví záporně. Není divu. Tato kořenová zelenina má velmi výrazné aroma a chuť, které každému nevyhovuje. Faktem ovšem je, že je velmi zdravá a obsahuje spoustu živin. Pro recept na jeho speciální úpravu proto tentokrát Ivana Šuláková zajela do Bartošovic na Novojičínsku k Jitce a Čestmírovi Buchlovským. Nechala se pozvat na takzvané "celerové maso", které je skvělou kombinaci chuti vepřového masa a této aromatické zeleniny.

autor: š.iva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.