Dobrůtky: medovník Zorky Vašulínové

2. červen 2007

V sobotních Dobrůtkách Českého rozhlasu Ostrava jste se mohli mimo jiné seznámit se sdružením Maryška. Sídlí v Bohumíně a je to klub žen, které má velmi široké spektrum působnosti. A má také vztah k vaření, kuchyni a jídlu. Dokázalo to i při představení receptu na báječný domácí medovník. Natáčení, kuchtění i koštování se tentokrát odehrávalo v mateřské škole Bambino v Bohumíně.

Recept na medovník neboli na ořechovo-medové řezy pochází z rodinné sbírky Zorky Vašulínové. Ráda se o něj s námi podělila a výsledek stál skutečně zato! (foto 1)

Medovník je velmi křehký a měl by se krájet nejlépe tzv.pilkovým nožem, který je určen na pečivo. Autorka doporučuje krájet medovník na menší kousky, je opravdu hodně sladký! (foto 2)

Člensky bohumínského sdružení jsou veselá kopa. Umějí se dobře bavit, jíst i pít. K dobrému jídlu patří i dobré víno. Na další recepty dam z Maryšky přijde řada opět příště... (foto 3)

Šéfovou bohumínského sdružení Maryška je paní Kamila Smigová. O vaření (a nejen o něm) toho ví opravdu hodně. (foto 4)

autor: š.iva
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

Zmizelá osada

Koupit

Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.