Dobrůtky: medovník Zorky Vašulínové
V sobotních Dobrůtkách Českého rozhlasu Ostrava jste se mohli mimo jiné seznámit se sdružením Maryška. Sídlí v Bohumíně a je to klub žen, které má velmi široké spektrum působnosti. A má také vztah k vaření, kuchyni a jídlu. Dokázalo to i při představení receptu na báječný domácí medovník. Natáčení, kuchtění i koštování se tentokrát odehrávalo v mateřské škole Bambino v Bohumíně.
Recept na medovník neboli na ořechovo-medové řezy pochází z rodinné sbírky Zorky Vašulínové. Ráda se o něj s námi podělila a výsledek stál skutečně zato! (foto 1)
Medovník je velmi křehký a měl by se krájet nejlépe tzv.pilkovým nožem, který je určen na pečivo. Autorka doporučuje krájet medovník na menší kousky, je opravdu hodně sladký! (foto 2)
Člensky bohumínského sdružení jsou veselá kopa. Umějí se dobře bavit, jíst i pít. K dobrému jídlu patří i dobré víno. Na další recepty dam z Maryšky přijde řada opět příště... (foto 3)
Šéfovou bohumínského sdružení Maryška je paní Kamila Smigová. O vaření (a nejen o něm) toho ví opravdu hodně. (foto 4)
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka