Dopravu v kraji komplikuje sněžení a řada nehod

17. leden 2012
Zprávy , Zprávy

Novou zimní nadílku dnes dostal Moravskoslezský kraj. Už od pondělního večera ve všech částech regionu padá sníh, který také komplikuje dopravu na silnicích. Policisté hlásí větší počet dopravních nehod, dvě z nich skončily smrtelným zraněním.

Při nasazování řetězů dopoledne zahynul třiapadesátiletý řidič kamionu. Neštěstí se stalo pod kopcem na staré cestě z Českého Těšína do Frýdku-Místku. V protisměru jedoucí osobní auto dostalo smyk a řidiče kamionu smetlo.

„Řidič kamionu po kolizi utrpěl těžká zranění a letecky byl transportován do fakultní nemocnice, kde svým zraněním podlehl. V tuto chvíli stále probíhá dokumentace a vyšetřování tragické nehody. Policisté místo řídí kyvadlově,“ řekla po 13:00 mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Tragické následky měla i ranní kolize mezi Ostravou a Bohumínem. Srážku s dodávkou nepřežil spolucestující z osobního vozu.

Silničáři: Na cesty jen se zimní výbavou

U Rožnova pod Radhoštěm v kopci Pindula směrem na Frenštát pod Radhoštěm uvízlo na zledovatělé vozovce několik kamionů. Tvoří se tam kolona.

„V okolí Frenštátu máme nasazeno abnormální množství techniky, takže cesty jsou proplužené a posypané, ale rovinky a takové věci, co se nesypou, je třeba dávat obzvlášť pozor,“ nabádá k opatrnosti v podhůří Beskyd dispečer novojičínské správy silnic Roman Šenk.

Zablokována je také silnice I/48. Na trase Příbor - Frýdek-Místek u odbočky na Hájov dopoledne havaroval kamion. Záchranáři na místě nákladní auto vyprošťují a převážený náklad přemísťují na jiné auto.

„Ještě jsou tam nějaké problémy a nejezdí se tam. Ale jinak nemám hlášeno, že by se někam nedalo dojet. Doporučení pro řidiče je celkem jasné – zimní výbavu. A kdo jede výš, tak samozřejmě i řetězy a popřípadě lopatu,“ upozorňuje dispečer frýdecko-místeckých silničářů Robert Jendřejčík.

autoři: tif , š.iva
Spustit audio