Hejtman Palas nejasnosti kolem jeho penzionu znovu nevysvětlil

20. říjen 2010
Zprávy , Zprávy

Hejtman Jaroslav Palas ani dnes nevysvětlil opozičním politikům, kde vzal peníze na stavbu luxusního penzionu v Jeseníkách. Měl to být jediný bod mimořádného jednání krajského zastupitelstva. Levicové koalici se ale podařilo všechno zablokovat.

Zastupitelů přišel dostatečný počet. Jednání začalo, ale pravice v čele s ODS po pěti minutách narazila. Program jednání nebyl většinou hlasů schválen a hejtman tím pádem nic vysvětlovat nemusel.

Na otázku - proč on sám hlasoval proti návrhu opozice, odpověděl, že už není třeba zastupitelům kauzu penzion objasňovat. „Sdělovacím prostředkům a všem novinám jsem sdělil své stanovisko a to klidně mohu opakovat,“ dodal.

Jen připomeňme, že jde o budovu v Ludvíkově na Bruntálsku, která má hodnotu v desítkách milionů korun, což je i vzhledem k reálným možnostem příjmů hejtmanovy rodiny značně vysoká suma. Spekulace spojují Palasovo jméno a možné vysvětlení jeho finanční situace i s prodeji velkých firem v minulosti, ještě v době, kdy byl ve vládě.

Zbyněk Stanjura z ODS potvrdil, že jeho strana zváží stížnost na ministerstvu vnitra. Jako poslanec Parlamentu ČR se dnes dožadoval svého práva kdykoliv během zasedání vystoupit. To mu ale umožněno nebylo. Opozice se podle něj nevzdá.

„Příští zastupitelstvo bude v listopadu a stejně se budeme ptát znova. Sice bude po volbách, ale tady jsme na půdě krajského zastupitelstva a tady budou volby za dva roky. Takže dokud nedostaneme odpověď, tak se budeme ptát pokaždé,“ řekl Stanjura.

Takzvaná kauza penzion je tedy na politické půdě stále obestřena mlčením.

autor: mrk
Spustit audio