Hurá k zubaři?

9. červen 2005
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Bojíte se chodit k lékařům? Zvláště pak k zubařům? Nejste v tom sami. Strašpytlů je mnohem víc a jsou mezi nimi i tací, o kterých byste to nikdy neřekli.

0:00
/
0:00

Zubař - máte taky to slovo tak rádi? Nevím jak vás, mě ale každou chvíli čeká preventivní prohlídka. Přiznávám, že se bojím, a tak jí odkládám už hezkých pár týdnů. Křeslu ale neuteču, zvláště když je má ošetřující lékařka má výborná kamarádka. Prostě s ní člověk nemůže jít jen tak na kafe, aby nepřišla otázka: "Poslouchej, neměla jsi být už dávno u mě v ordinaci? Hned zítra zavolej a domluv se se sestřičkou, vzpomeň si, jak to dopadlo posledně!" Takovými výhružkami mě zásobuje čím dál častěji. Nutno říci, že oprávněně. Posledně jsem si vykoledovala pěkně bolestivý zánět. Jenže co mám dělat, když mám ukrutný strach, na který nezabírá ani existence umrtvujících injekcí a bezbolestná vrtačka? Naposledy jsem se alespoň těšila na kresbičky od Neprakty. Teď už ale mám celou sérii a tak si sbírku obrázků, které za svou statečnost dostávají děti, už nerozšířím. Leda, že by pojišťovna, co je pro lékaře vyrábí, změnila sortiment. Slabá to pro mě útěcha. Navíc, když si uvědomím, že v pořadu Lékárna vám s lékaři pořád opakujeme, že prevence je to nejdůležitější. Vím, že bych se měla stydět, ale také moc dobře vím, že nejsem sama. Spousta z vás by se určitě nechala raději mučit, než by šla k zubaři. Společně se můžeme chlácholit alespoň tou mou kamarádkou - přestože ona sama je pro nás noční můrou s vrtačkou v ruce, má strach! Zubařka, která se bojí chodit k zubaři! A logicky to vysvětlit neumí.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.