Investor vypíše architektonickou soutěž na podobu chystaného ostravského mrakodrapu

23. únor 2023 12:11

Do poloviny roku vypíše RT Torax architektonickou soutěž na podobu ostravského mrakodrapu. Postavit ho chce do roku 2032 v blízkosti městské části Karolina. Firma od města před lety získala pozemky.

Podle ostravského primátora Tomáše Macury (dříve za ANO) už investor představil několik vizualizací, jak by stavba měla vypadat. Město bude mít pro architektonickou soutěž řadu podmínek a podílet se chce i na výběru porotců.

„V průběhu času se měnil z jedné věže na dvě, potom zase na jednu, teď znovu na dvě. V poslední době jsme byli zásobováni různými – spíš skicami ne úplně vysoké kvality a než abychom se potkávali, tak jsme se spíš rozcházeli v těch představách,“ vysvětlil primátor.

Definitivní podoba mrakodrapu tak nakonec vzejde právě z architektonické soutěže. S vyhlášením soutěže počítá dodatek smlouvy, který městští zastupitelé schválili. Objekt nazvaný Ostrava Tower by se mohl stát novou dominantou krajské metropole.

Podle investora, kterým je společnost RT Torax, je zahájení stavby plánováno na rok 2028, dokončení pak nejpozději do roku 2032.

Spustit audio

Související