Ivana Šuláková: Dovolená podle představ?

24. červen 2012

Školní rok pomalu končí, v rodinách finišují přípravy na blížící se prázdniny. Ti, kteří mají už odrostlé potomky, užívají luxusu mimosezónních dovolených. Mají totiž řadu výhod ale i úskalí.

Patřím k těm, kteří už mají za sebou řešení každoročních letních rébusů - kam s ním. Tedy, kam s dítětem, které má, na rozdíl od rodičů, dva měsíce prázdnin. Dítko odrostlo a já si užívám svobody, kdy a kam vyrazím na dovolenou.

Ta letošní měla být zvláštní svou délkou i obsahem. Zjistila jsem totiž, že si kouskováním zasloužených dnů volna do pouhých prodloužených víkendů rozhodně neodpočinu. A tak jsem si řekla, že tentokrát to budou skoro tři týdny, kdy do ruky nevezmu telefonní sluchátko ani mikrofon, nenapíšu ani nevyberu email a pokud možno se vypravím do míst, kde setkání s větším množstvím lidí bude spíše výjimkou.

Inu, člověk míní, život mění. Vidina pobytu v divočině se přičiněním osudu nenávratně rozplynula. V jednom mám ale jasno, z délky dovolené určitě neslevím a z očekávaného klidu taky ne. Neustoupím ani z vypnutého mobilu a počítače, z mikrofonu zamčeného ve skříni jakbysmet a davy lidí potkám, doufám, maximálně ve snech.

Lékaři by ze mě měli radost. Budu svěží a odpočatá. A mí šéfové taky - budu se zase těšit na fůru práce.

Jenom si teď lámu hlavu s tím, jak si bez internetu zjistím odjezd vlaku a jak se bez mobilu dovolám taxíku na letiště?! A co když bez mikrofonu na cestě narazím na něco nevšedního? A nakonec jak se vlastně vůbec dostanu z civilizace do vysněného klidného azylu?! Křídla mi totiž, bohužel, nenarostla.

Hezkou dovolenou podle vašich představ vám přeje Ivana Šuláková.

autor: š.iva
Spustit audio