Jízdní řády vlaků i autobusů se mění, spojů dočasně ubude

25. březen 2020 11:57

Lidé z Moravskoslezského kraje, kteří jezdí do práce vlaky nebo veřejnými autobusy, musí počítat s dalšími změnami v jízdních řádech. Hejtmanství v souvislosti s vyhlášením nouzového stavu nařídilo dopravcům v regionu omezení spojů.

Vlaková doprava v kraji začne od čtvrtku 26. března jezdit podle nedělního jízdního řádu. Navíc kraj zachová přes 40 ranních spojů, které využívají především lidé dojíždějící do práce. Jde o další ze série opatření kvůli koronaviru. Od 1. dubna kraj podobně omezí i provoz autobusů. O tom bude ale ještě jednat se zástupci firem.

Čtěte také

„Nechceme zaměstnavatelům způsobit problém s dopravou lidí do práce. Chceme oslovit zaměstnavatele přes různé komory, aby se podívali, jestli mají zabezpečen návoz lidí, protože opravdu nechceme způsobit problémy v ekonomice,“ upřesnil náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

Kvůli uzavření škol už jezdí v Moravskoslezském kraji meziměstské linkové autobusy podle letních prázdninových jízdních řádů. Zrušeny jsou i turistické autobusové linky, například všechny spoje na Ovčárnu.

Změny v opavské MHD

Podle letního či prázdninového jízdního řádu už ode dneška jezdí městská hromadná doprava v Opavě. Nadále platí, že autobusy i trolejbusy zastavují na všech zastávkách, i těch na znamení, kvůli větrání dveřmi. Mimo provoz je autobusová linka číslo 223 a další čtyři linky trolejbusové. A předními dveřmi u řidiče už nastupování není možné.

Spustit audio

Související