Klienti opavské charity otevřeli vlastní dočasnou Kavárnu pro Radost

9. květen 2019

Klienti opavské charity se na dva měsíce proměnili na zkušené kavárníky. Anebo spíše baristy. Pokud navštívíte opavské obchodní centrum Silesia, můžete na vlastní kůži vyzkoušet, jakou kávu uvaří a jak vás obslouží. Tamní charita právě v tomto centru otevřela dočasnou Kavárnu pro Radost. Tak se jmenuje.

S nabídkou otevřít dočasnou kavárnu přišlo přímo obchodní centrum a nikdo dlouho neváhal, prozradila Tereza Šenková z Charity Opava. S nákupem kávovarů pomohly sponzorské dary a nadace.

„Kavárnu se nám podařilo otevřít na květen, červen. Dva měsíce se nám tady budou střídat klienti s mentálním postižením a duševním onemocněním. Zaujalo je to a moc se jim to líbí. Určitě polovina klientů se tady zúčastní a vystřídá na ranních a odpoledních směnách,“ říká Šenková.

Jednoduchý nápad, který, aspoň podle prvních zkušeností, funguje velmi dobře. Jenom teď během krátkého natáčení přišlo několik dalších hostů cestou ze sousední pošty. Provozovatelem kavárny je charitní dílna Radost. Takže proto Kavárna pro Radost.

autor: mrk
Spustit audio

Související