Klimkovické lázně přerušují provoz. Budou přijímat jen seniory v karanténě

9. duben 2020 09:00

Klimkovické lázně dnes opustí poslední pacienti. Zařízení bude dále sloužit jako dočasné zázemí pro seniory, kteří skončí v karanténě. Souvisí to s požadavkem krizového štábu Moravskoslezského kraje a snahou zmírnit ohrožení obyvatel domovů pro seniory.

Čtěte také

Lázně připraví do poloviny dubna 162 lůžek pro seniory v karanténě, do té doby bude nutné opravit havarijní stupačky kvůli funkčnosti kuchyně. Běžné klienty v současné době podle vládního nařízení lázně přijímat nesmí.

Klimkovické lázně jsou jedním ze tří zařízení, která se v Moravskoslezském kraji mají starat o seniory s koronavirem. Kromě Klimkovic by k tomu měla sloužit nemocnice v Bílovci a lázně Darkov. Zařízení budou mít dohromady necelou tisícovku míst.

„To jsou ty maximální kapacity a samozřejmě budeme vázáni i personálem. Takže Bílovec, kde je nemocniční personál, středně těžké průběhy, Darkov bezpříznakové nebo lehké průběhy. U Klimkovic jsme předpokládali, že by tam byli jen pacienti v karanténě,“ upřesnil už dříve hejtman Ivo Vondrák (ANO).

autoři: Martin Knitl , tif
Spustit audio

Související