Knihovnice v Karviné zpestřují dětem prázdniny venkovními aktivitami

6. srpen 2018

Karvinské knihovnice se rozhodly dětem zpestřit prázdniny. Berou je na prohlídky památek, jako je kostel nebo zámek. Pak malým školákům přímo před knihovnou udělají piknik s občerstvením a čtou jim o karvinských pověstech.

Parta asi deseti malých dětí se z útrob knihovny chystá ven. Děti s sebou mají vodu, nějaké dobrůtky a chystají se na piknik. Na trávník pod stromy, kde se piknik odehraje, pak pracovnice knihovny míří zkušeně. „A mi se líbí, že máme sladkosti a že si něco zahrajeme,“ říká jedno z dětí cestou do stínu.

Knihovnický piknik si na dekách před knihovnou užívají děti ve věku zhruba od pěti do deseti let v doprovodu knihovnice Renáty Klimkové. „Navštěvujeme památky Karviné a potom to děti spojují s tím, že nám buď nakreslí obrázek toho, co viděly, dnes to máme spojené s piknikem a se čtením karvinských pověstí,“ říká knihovnice.

V pobočce knihovny v Karviné-Mizerově mají letos registrováno více než 500 dětských čtenářů. A jak se děti na pikniku měly, uslyšíte v naší reportáži.

autor: ada
Spustit audio

Související