Kousek Davida Stypky je v každém Hudebním přístavu. Jako znělka. Dnes navíc Osudová

11. leden 2023

Bez jednoho člověka by Hudební přístav nebyl vůbec myslitelný. Když jsem před pěti lety dostal možnost připravovat tento pořad s novými písničkami, jeho součástí měla být podle dobrého pravidla i zbrusu nová znělka.

Tehdy mi intuice zavelela naprosto nekompromisně – musí to být hudba Davida Stypky. Frýdecko-místecký hudební čaroděj tehdy sbíral své první vavříny s druhým albem Neboj. A na moji otázku zda by souhlasil se znělkou vytvořenou z jeho písně s názvem Lovec, vůbec neváhal.

A tak se stal David součástí tohoto pořadu. Jako by s nadsázkou řečeno – spolu se mnou vybíral a posílal do rozhlasového éteru nové songy.

Čtěte také

Proč o tom vlastně hovořím? Desátého ledna to byly neuvěřitelné dva roky, co nás tento nezapomenutelný muzikant, skladatel a zpěvák opustil.

David je svědectvím, že zázraky se opravdu dějí. Po jeho smutném odchodu ho totiž bylo najednou všude tak plno jako nikdy dřív. A tento stav vlastně trvá dodnes. Vyšlo album Dýchej, hudba k pohádce Největší dar, sbírka básní. To všechno jsou zázraky.

Vzpomínáme s láskou na tohoto neuvěřitelně talentovaného umělce, který odešel brzy, ale i přesto se nesmazatelně zapsal do našich srdcí.

Dnes si připomínáme Davidův druhý koncert ze Studia 1 Českého rozhlasu Ostrava z roku 2017. A to písničkou se jménem Osudová.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související