Láska není. Vybíráme z tvorby Davida Stypky, od jeho úmrtí uplynuly dva roky

13. leden 2023

Tento týden si připomínáme odchod jednoho z největších talentů české hudby nového tisíciletí. Vzpomínáme na Davida Stypku, který nás opustil 10. ledna 2021.

David s kapelou Bandjeez natočil tři řadové desky. Najdete na nich dohromady celkem 34 písní. Není jich moc, ale jaké to jsou písně! Najdete v nich celý svět, poznáte v nich sami sebe, své vzestupy, pády, pokusy a omyly, lásky i nenávisti.

Čtěte také

David Stypka byl mistr slova. Jako by se mu samy skládaly s apolónskou jasností do vět, veršů a rýmů. I v mluvené konverzaci dokázal tento podivuhodný člověk formulovat své myšlenky s rychlostí blesku. Jasně, věcně a přesně.

Není větší škody, než když je talent přerván, když je život teprve v půli se svou poutí. Na věky nám ale zůstává poselství, které David svou silnou osobností šířil kolem. Je to zpráva, že musíme jít dál, bez obav, s respektem k sobě navzájem.

Z vizionářské tvorby Davida Stypky vybíráme písničku Láska není, tak jak ji zahrál na svém druhém koncertu ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava v roce 2017.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související