Lechtivé souvislosti

18. červen 2004
Ranní poznámka , Ranní poznámka

Fotbal a sex jsou dvě zdánlivě nesouvisející věci. Ve dnech, kdy se v Portugalsku koná evropský fotbalový šampionát, to ale tak docela neplatí. Naznačil to jeden zahraniční výzkum.

Máte krizi v sexuálním životě? Ve Švédsku prý není nic jednoduššího, než si pustit v televizi fotbal a doufat, že národní tým vyhraje. Podle ankety, kterou v největší skandinávské zemi provedli těsně před zahájením fotbalového Mistrovství Evropy, má vítězství tamní reprezentace blahodárný vliv na sexuální aktivitu. Touha po erotických radovánkách roste po vítězstvích národního týmu u každého třetího fotbalového fanouška. A protože Švédové ve svém úvodním zápase na Euru rozdrtili naivně hrající Bulhary 5:0, tak z průzkumu vyplývá, že se v jejich ložnicích musely dít pozoruhodné věci. Vzhledem k výši výhry to asi byla dlouhá noc.

Přemýšlím, jestli podobné sportovně-tělesné zákonitosti fungují i v jiných zemích, třeba zrovna u nás. A navzdory pořekadlu o jiném kraji a jiném mravu, bych tomu docela věřil. Vycházím z toho, že fotbaloví fanoušci jsou skoro všude na světě stejní. Takže si to rozeberme: Lotyše naši reprezentanti sice porazili, ale byla to pořádná fuška. Nervová soustava našich fanoušků dostala pořádně zabrat. Že by právě po takovém zápase měly následovat chvíle naplněné rozkoší? Dost pochybuji. Naše vítězství se navíc bralo jako samozřejmost. A strachovat se o něj, to rozhodně nikdo neměl v plánu. Radostnější okamžiky nás v tomto směru zřejmě teprve čekají. Alespoň doufám.

Ale pozor, zmiňovaný výzkum ukázal i odvrácenou tvář fotbalově-sexuálních procesů. Když se reprezentaci naopak nedaří, tak sexuální aktivita povážlivě klesá. Někteří fanoušci jdou dokonce tak daleko, že se stávají dočasnými impotenty. To by moudré ženy měly vzít v úvahu. Jak nakonec praví i známá televizní reklama, i my muži přece máme své dny. A pravděpodobnost jejich výskytu je právě v těchto dnech mimořádně vysoká.

autor: Michal Svatoš
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.