Malá Ostrava: 2. díl – Petr Rímský a Misitu

9. červenec 2017
Malá Ostrava (2017)

Jarní festival písničkářů ve velkém letním ohlédnutí vám dnes nabídne písničky Petra Rímského a kapely Misitu. Celkem během prázdnin uslyšíte devět dílu folkového pořadu Malá Ostrava.

Úvodní píseň A ještě radši se vracím představil její autor, zpěvák a kytarista Petr Rimský společně se zpěvačkou Veronikou Skočdopolovou. Veronika je součástí sestavy Misitu, která Petra Rimského doprovází společně s baskytaristou Pavlem Hloužkem.

V celkem devíti dílech vám během prázdnin nabídneme sestřih koncertu, který jsme zaznamenali s naším přenosovým vozem v ostravském hudebním klubu Parník během jubilejního 10. ročníku festivalu Malá Ostrava.

Dnešní 2. díl Malé Ostravy patří právě Petru Rimskému, jehož brilantní kytarová hra je vyhlášená. V audio záznamu pořadu uslyšíte také jeho Blues o hvězdě i s krátkým slovním vstupem. A že je Petr Rimský vedle zadumaného zpívání a vyprávění příběhů výborným kytaristou, nás přesvědčí v titulu Hymna československých jazzmanů.

Jen připomeneme, že na 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem (podrobnosti zde), Petr Rímský s kapelou Misitu, jedinečný zpěvák a klávesák Jan Spálený, originální Valaši – zpěvák a kytarista František Segrado s klavíristou a hráčem na foukací klávesovou harmoniku Petrem Gregorem a stylová moderní country kapela v moravském střihu Mike Fojtík & Přátelé.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio