Malá Ostrava 2017. Jarní festival písničkářů ve velkém letním seriálu

29. červen 2017
Malá Ostrava (2017)

Každou neděli po celé letní prázdniny uslyšíte v našem vysílání mimořádný letní hudební seriál Malá Ostrava. Ojedinělé nahrávky jsme pořídili začátkem dubna v ostravském Parníku na stejnojmenném festivalu Malá Ostrava.

S nápadem opět propojit žánry od folku přes country k blues, šansonu, či rocku, přišel v roce 2007 hlavní organizátor Milan Kaplan. A z jeho popudu coby někdejšího rozhlasáka je tady i náš letní seriál, který vám bude dělat společnost každou prázdninovou neděli po půl druhé odpoledne.

Na letošním jubilejním 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem, kytarový frajer a mírně temný písničkový vyprávěč Petr Rímský s kapelou Misitu, jedinečný zpěvák a klávesák Jan Spálený, originální Valaši – zpěvák a kytarista František Segrado společně s klavíristou a hráčem na foukací klávesovou harmoniku Petrem Gregorem a stylová moderní country kapela v moravském střihu Mike Fojtík & Přátelé.

První díl, ve kterém uslyšíte Otu Maňáka s Petrem Kasanem, vysílá Český rozhlas Ostrava v neděli 2. července, poslední je na programu 27. srpna. Postupně uslyšíte všechny účinkující. Folkovou dvacetiminutovkou vás bude provázet hudební redaktor Zdeněk Tofel.

autoři: tif , Zdeněk Tofel
Spustit audio