Malá Ostrava: 4. díl – Jan Spálený podruhé a s hosty

23. červenec 2017
Malá Ostrava (2017)

Jarní festival písničkářů ve velkém letním ohlédnutí vám už podruhé nabízí písničky Jana Spáleného. Prázdninový seriál z folkového festivalu Malá Ostrava jsme natočili v dubnu v klubu Parník.

Pořadatelem a dramaturgem v jedné osobě je Milan Kaplan, který pozval do Ostravy jeho srdci blízké interprety. A právě vystoupení Honzy Spáleného bylo v Parníku velice vydařené, proto dnes už díl druhý.

Jan Spálený představil v dubnu divákům v Parníku i světový evergreen od Billyho Prestona a Joe Cockera You Are So Beautiful. Zazněl také traditional s textem Zdeňka Rytíře Špitál u sv. Jakuba, při kterém ho doprovodili Petr Rímský na kytaru, Pavel Hlouček na basu a Veronika Skočdopolová na perkuse. Nakonec si v záznamu pořadu můžete poslechnout vzpomínku na Pepu Streichla v podobě jeho písně Až jednou dohraju.

Čtěte také

Multiinstrumentalista, skladatel a textař Jan Spálený vystudoval Pražskou konzervatoř jako tubista u prof. Hozy. Od roku 1984 hraje se skupinou ASPM, kterou založil spolu s Petrem Kalandrou.

Na 10. ročníku Malé Ostravy vystoupili kromě Jana Spáleného také písničkář Ota Maňák s Petrem Kasanem, písničkový vyprávěč Petr Rimský s kapelou Misitu, originální Valaši – František Segrado společně s Petrem Gregorem a country kapela Mike Fojtík & Přátelé.

autor: Zdeněk Tofel
Spustit audio