MHD v Opavě bude dál zdarma, Frýdek-Místek posílil některé spoje

2. duben 2020 11:38

Hromadná doprava zdarma se v Opavě osvědčila a bude proto dál pokračovat. Ve Frýdku-Místku přikročili k úpravě jízdních řádů kvůli cestám do práce.

V Opavě bude i dál jezdit městská hromadná doprava zdarma. Potvrdil to primátor Opavy Tomáš Navrátil (ANO). Osvědčilo se podle něj také zrušení nastupování předními dveřmi a zastavování vozidel povinně na všech zastávkách. V trolejbusech a autobusech jezdí ve městě jen minimum lidí.

„Ráno do práce, odpoledne z práce, přes den je cestujících málo, protože skutečně dodržují zákazy a nařízení. Autobusy nejsou moc vytížené,“ dodal primátor.

Ve Frýdku-Místku ode dneška posílili autobusovou dopravu. Informovala o tom mluvčí města Jana Matějíková. Přibyly autobusy, které spojí Frýdek-Místek s Paskovem, Staříčem a obcí Řepiště.

Město po připomínkách obyvatel a po dohodě s dopravcem přidalo hlavně spoje, díky kterým se lidé dostanou do práce a z práce. Nový jízdní řád je k dispozici například na webových stránkách města.

Jízdní řády autobusů v kraji se změnily k 1. dubnu, vlaková doprava prošla změnami už před týdnem. A v ostravské MHD už nelze použít papírové jízdenky.

Spustit audio

Související