Na koupališti v Odrách spadl strom, větve zranily chlapce

4. srpen 2008

Na městském koupališti v Odrách dnes za plného provozu pod náporem větru praskl strom. Padající větev zranila devítiletého chlapce. Policisté prověřují, jestli provozovatel nezanedbal bezpečnost, případně zda neměl včas plavce z koupaliště vykázat.

"Policisté na místě událost šetří, prověřují všechny okolnosti. Není ani vyloučeno, zda-li nedošlo k pochybení, nicméně toto je předmětem dalšího šetření," potvrdil mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík

Starosta Oder Pavel Matůšů prý na nevyhovující stav dřevin na koupališti upozorňoval už dříve, ochranáři je ale pokácet nedovolili. Starosta teď přímo na koupališti řeší napáchané škody i další osud nebezpečných stromů.

"První následky jsou odstraněny, jsou tady hasiči z Bílovce. Teď to budeme muset radikálně řešit, protože máme pořád spor s odborem životního prostředí. Ale po dnešku jsem rozhodnut, že ty stromy půjdou na mou zodpovědnost dolů," řekl starosta.

Zranění devítiletého chlapce, na kterého část ulomeného stromu spadla, není vážné. Utrpěl naštěstí ale jen povrchové zranění na ruce. Posádka rychlé záchranné služby, kterou provozovatel koupaliště na místo zavolal, chlapce odvezla do novojičínské nemocnice.

I přes zatím nevyřešenou další likvidaci zbývajících kaštanů zůstává oderské koupaliště i nadále v provozu. Starosta Pavel Matůšů je přesvědčen, že není nutné rekreační areál pro veřejnost uzavřít.

autoři: ada , š.iva , Michal Schoffer
Spustit audio

Více z pořadu