Naše Pumička

23. prosinec 2004
Ranní poznámka , Ranní poznámka

O profesionální deformaci a kočičkách. Tak by se mohla jmenovat dnešní poznámka. Jsou totiž zprávy, které někteří považují za veledůležité. Jiní je ani nezaregistrují, přestože si o nich povídá celá republika.

0:00
/
0:00

Před několika dny se malý kocourek rozhodl, že v mé domácnosti najde nový domov. Prostě se ztratil nebo ho někdo vyhodil a já jsem nevydržela jeho naříkání pod okny domu. Přesto se stále snažím zjistit, jestli někomu nechybí. Poté, co jsem se vyptávala u některých ostravských veterinářů, vyzkoušela Avízo, začala jsem pátrat na internetu. Zjistila jsem, že na webu existuje stránka nalezenci.cz.

V Ostravě mourovatého kocourka nikdo nehledá. Lidé ale postrádají desítky mazlíčků a jedna výzva mi málem způsobila zástavu srdce. "Ve dnech 29. - 30. listopadu se v Brně v Židenicích ztratila kočka menší postavy, štíhlá, šedá s černými pruhy a velkýma žlutozelenýma očima. Je strašně milá, když má hlad nebo dobrou náladu, tak hlasitě vrní a mňouká. Byli bychom moc rádi, kdyby se nám vrátila zpět. Kdyby o podobné někdo věděl, ať se ozve. Předem děkujem."

Nechápete? Že na tom není nic zvláštního? Nebylo by, kdyby se inzerát nejmenoval Naše Pumička! Jistě chápete bláznivou redaktorku, která stejně jako ostatní kolegové už pár dnů přemýšlí nad tím, jak to vlastně je se záhadnou šelmou v Beskydech. Zabila několik ovcí v Příboře a mnozí odborníci mají zato, že jde právě o pumu, a navíc americkou... Inu, Cenu Ferdinanda Peroutky za investigativní novinářský počin, kterým by mohlo být vystopování majitele možná uprchlého či vyhozeného domácího mazlíčka, asi nezískám.

autor: mik
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.