Nehoda sanitky u Nošovic skončila tragédií

3. únor 2010
Zprávy , Zprávy

Špatné počasí si už vyžádalo jeden lidský život. Při nehodě sanitky u Nošovic na Frýdecko-Místecku zemřela převážená pacientka. Vozidlo na zaváté silnici dostalo smyk, několikrát se převrátilo a srazilo se s kamionem. V sanitce byly tři ženy. Jedna z nich na místě zemřela. Další dvě skončily v nemocnici.

Při nehodě zahynula sedmašedesátiletá žena, další dvě převážené pacientky utrpěly středně těžká zranění. "Osmasedmdesátiletá pacientka utrpěla poranění hlavy s podezřením na otřes mozku. Další postižená ve věku 81 let vyvázla z nehody se zraněním horní a dolní končetiny," řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl, podle kterého se jednalo o převozovou sanitku Slezské nemocnice v Opavě.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela doplnil, že převozová sanitka narazila do italského kamionu. "Naproti zastavili policisté v civilním autě, aby pomohli, do nich narazila slovenská řidička - jeden zraněný v jejím autě," upřesnil Kůdela.

Další sanitka dopoledne uvízla na Novojičínsku na zavátém železničním přejezdu, kde do ní vrazil vlak. Posádka sanitky stihla vystoupit, takže se nikdo nezranil. Na železniční trati Suchdol nad Odrou - Studénka způsobila nehoda zpoždění vlaků až 30 minut.

autoři: mrk , tif
Spustit audio