Krkovička v těstíčku

Svůj oblíbený recept nám poslal pan Milan z Třince. Recept to není složitý, ale musíme začít s přípravou o den dříve, protože maso budeme nakládat a potřebujeme, aby přes noc v chladničce odleželo.

Suroviny (na 4 porce):

- 4 plátky vepřové krkovice (může být i s kostí)
- 3 stroužky česneku, který utřeme
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého pepře
- 2 lžíce solamylu
- 2 vejce
- 1 lžička magi
- 1 lžička worcesteru
- 1 lžička sójové omáčky
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- tuk nebo olej na smažení

Postup:

  1. Nejprve si připravíme těstíčko na naložení krkovice. V hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vajíčka a přidáme všechny ostatní ingredience.
  2. Plátky krkovice mírně (ale opravdu jen mírně!) naklepneme a obalíme v připraveném těstíčku, poté dáme do nádoby. Když nám trocha těstíčka zbyde, nalijeme ho nahoru na obalené maso a nádobu můžeme přikrýt.
  3. Necháme přes noc v lednici odležet.
  4. Druhý den osmažíme na tuku nebo oleji.

Jako přílohu podáváme brambory.

 

Děkujeme panu Milanovi za recept a posíláme mu tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.