Očkovací centrum na Černé louce nekončí, podle primátora pojede dál i v listopadu

20. říjen 2021

V regionu mělo na konci října ukončit provoz největší očkovací centrum v kraji na výstavišti Černá louka v Ostravě. Nakonec ale bude jeho provoz prodloužen. Informoval o tom dnes na twitteru ostravský primátor Tomáš Macura (ANO).

Čtěte také

„S ohledem na zhoršující se epidemickou situaci a zahájení očkování třetí posilující dávkou jsme se společně dohodli s Moravskoslezským krajem a Fakultní nemocnicí Ostrava, že očkovací centrum na Černé louce ponecháme dále v provozu. Chceme tak pro zájemce nadále zajistit co nejlepší dostupnost očkování,“ uvedl primátor.

Zachování provozu potvrdila také mluvčí fakultní nemocnice Petra Petlachová. „Vzhledem ke zhoršující se epidemiologické situaci v kraji a zvyšujícímu se počtu zájemců o očkování se rozhodlo, že provoz velkokapacitního očkovacího centra bude pokračovat i nadále. Očkovat se zde bude jako doposud každý pracovní den od 08:00 do 17:00, v úterý a ve čtvrtek, kdy je přítomen pediatr, je stále možné nechat naočkovat i děti,“ řekla Petlachová.

V Moravskoslezském kraji připadá 196 nakažených na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní. Situace je nejhorší v zemi. Za úterý přibylo téměř 600 nakažených. Od počátku pandemie v regionu v souvislosti s koronavirem zemřelo 3563 lidí.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související