Ostravské dvoupatrové autobusy jezdí na nové výletní lince

30. duben 2022

Ostravské doubledeckery ode dneška jezdí na nové trase. Spojí nejlidnatější ostravské obvody Jih a Poruba s oblíbenými turistickými cíli. A to zoo a Dolními Vítkovicemi. Dopravní podnik Ostrava (DPO) si od toho slibuje lepší vytíženost dvou patrových autobusů.

Modrý doubledecker ode dneška opět vozí výletníky a nově projede pořádný kus Ostravy. „Výhled z toho horního patra doubledeckeru umožňuje pohled na Ostravu z úplně jiné perspektivy,“ říká ředitel DPO Daniel Morys.

Z Poruby až k zoo jezdí autobusy v hodinových intervalech, ve špičce i v půlhodinových. „Možná přivane i nějaké nové návštěvníky, kteří si takhle spojí dva zážitky v jeden. Ale věřím, že by mohl pomoci také v odlehčení našim přetíženým parkovištím,“ dodává ředitel ostravské zoo Jiří Novák.

Patrové autobusy na lince 88 budou vyjíždět ze zastávky Opavská. Pojedou přes Duhu, Alšovo náměstí, Francouzskou, pak zastaví v Zábřehu u Kotvy a v Hrabůvce u polikliniky. Odtud pojedou do Dolních Vítkovic a pak přes centrum města k zoo.

Trasa linky 88

Linka pojede během turistické sezony o víkendech a svátcích většinou v hodinovém intervalu. Jde o běžnou jízdu v ostravské hromadné dopravě, cestující tak nepotřebují žádné speciální jízdné.

Ve všední dny budou patrové autobusy opět jezdit na lince 78, která spojuje Porubu a průmyslovou zónu v Hrabové. Doubledecker si ale od DPO lze i pronajmout.

autor: Iva Havlíčková | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související